12 kwietnia w świetlicy szkolnej obchodziliśmy Dzień Czekolady, ulubione święto każdego łasucha. Wychowawcy świetlicy zapoznali uczniów z historią czekolady, która zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak magnez, potas, żelazo, wapń i cynk. Dzieci dowiedziały się wiele ciekawostek na temat ulubionego smakołyku. Wykonały prace plastyczne przedstawiające czekoladowe muffinki, a także kolorowały ciasta, ciasteczka i torty. Wykonane prace zdobiły gazetki świetlicowe. Z tej okazji dzieci dowiedziały się gdzie i kiedy powstała pierwsza tabliczka czekolady, jakie są jej rodzaje oraz czym się różnią. Następnie na dzieci czekała niespodzianka, w której mogły maczać owoce lub chrupki. Na zakończenie odbył się “Czekoladowy festiwal smaków” 🙂 Było słodko i czekoladowo!
Wychowawcy świetlicy